Qui som?

Som un grup de professors de Secundària, de professors d’Universitat i de representants d’entitats relacionats amb la Biologia, que de forma voluntària i desinteressada col·laborem entre nosaltres per tal d’organitzar anualment l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, que és una competició en la qual poden participar tots els alumnes de Catalunya que fan el segon curs de Batxillerat. L’objectiu d’aquesta competició és premiar públicament l’interès i l’esforç de l’alumnat en aprendre Biologia.

La nostra tasca bàsicament consisteix en organitzar cada any l’Olimpíada de Biologia de Catalunya en les diferents seus, donar a conèixer a tots els centres i professors les dates de la seva realització i d’inscripció i, a través del professorat de Biologia del  centre, animar a l’alumnat a participar-hi, preparar les proves teòriques i les proves practiques, passar-les i corregir-les, donar els premis, aconseguir recursos dels diferents patrocinadors per fer possible la seva realització i orientar i acompanyar als guanyadors a seva participació en la fase final de  l’Olimpíada Espanyola de Biologia.

 

Objectius

L’Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a principal objectiu incentivar l’interès dels estudiants de Batxillerat en l’estudi de la Biologia i reconèixer públicament el seu esforç. Som conscients de la importància d’aquesta tasca pel futur de la humanitat, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes en el nostre planeta i plantejar solucions adequades, sense un coneixement profund de les principals qüestions biològiques. Entre els primers reptes cal citar, per exemple, la contaminació química ambiental, el canvi climàtic, la perdua de biodiversitat i el diagnòstic i tractaments de malalties degudes a nous bacteris resistents i nous virus.

 

Comissió Organitzadora

Comissió Acadèmica

Col.legi de Biòlegs de Catalunya

Ana Morales Lainz

 

Col.legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya

Josep Marlés Tortosa

 

Institució Catalana d’Història Natural

Jordina Belmonte Soler

 

Seminari Permanent de Ciències Naturals

Josep Carbonell Terme

Antonio Jimeno Fernández

 

Societat Catalana de Biologia

Jordi Morral Penella

Heribert Playà Albinyana

 

Universitat Autònoma de Barcelona

Gemma Armengol Rosell

Sonia Casillas Viladerrams

Julia Lorenzo Rivera

Zaida Sarrate Navas

 

Universitat de Barcelona

Salvador Lladó Fernández

 

Universitat de Girona

Maria Ines Roldan Borassi

 

Universitat de Lleida

Joan Fibla Palazón

 

Universitat Rovira i Virgili

Miquel Mulero Abellán

 

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya 

Montserrat Capellas Herms

Marc Llirós Dupré

Yolanda Tristancho

Aitor López González (coordinador)

Iosune Baraibar Argota

Jordina Belmonte Soler

Francesc Calafell Majó

Antonio Jimeno Fernández

Heribert Playà Albinyana

Natalia Ricco Pacheco